1 april 2015

Hupac optimaliseert netwerk tussen Scandinavië en Italië

Met ingang van vandaag (14 januari 2015) gaat een nieuwe dienstregeling van start tussen Scandinavië en Italië. Belangrijke draaischijven in de nieuwe dienstregeling van Hupac zijn Malmö in Zweden en Köln Eifeltor in Duitsland. Met deze aanpassing in het netwerk biedt Hupac oplossingen aan voor het vervoer van megatrailers met het P400-profiel en speelt de operator daarmee in op de toenemende vraag in deze markt.

12 april 2015

Overslag haven Rotterdam groeit 1%

De overslag in de haven van Rotterdam is in 2014 met 1% toegenomen tot 445 miljoen ton. De verschillende marktsegmenten hebben daarbij sterk uiteenlopend gepresteerd. Uitschieters naar boven zijn de containersector met een plus van 5,8% (in volume) en breakbulk met 12,1% groei. De grootste daling zit met 8,1% in de overslag van olieproducten. Er ging 4,8% meer ruwe olie door de haven. De overslag van droog massagoed nam 0,7% af. 

20 april 2015

Vos Logistics opent nieuw duurzaam distributiecentrum in Oss

Vorige week hebben de burgemeester van Oss, Wobine Buijs-Glaudemans, Jo de Wolf (CEO Montea) en Frank Verhoeven (CEO van Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics) het nieuwe distributiecentrum van Vos Logistics in Oss officieel geopend. Met dit duurzame distributiecentrum anticipeert Vos Logistics op de verdere groei van logistieke activiteiten in Oss. Het ligt aan de Vollenhovermeer 41 op industrieterrein De Geer en is gebouwd door Montea, een beursgenoteerde investeerder in logistiek vastgoed in de Benelux en in Frankrijk.

22 april 2015

Pier Eringa benoemd tot president-directeur ProRail

Pier Eringa (53) treedt per 1 april a.s. aan als de nieuwe president-directeur van ProRail. Eringa is momenteel bestuursvoorzitter van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en was voorheen onder meer korpschef van politie, directeur in het openbaar vervoer en gemeentesecretaris.

3 mei 2015

P&O Ferries investeert in uitbreiding spoorcapaciteit

Op korte termijn zal begonnen worden met de uitbreiding van de spoorcapaciteit op de  P&O Ferries terminal in Europoort om  zodoende aan het toenemende aanbod  in de Rotterdamse haven van vracht via het spoor te kunnen voldoen.