TCWM Concept

Bespaar kosten met het business concept van Total Care Wagon Management!

Total Care Wagon Management is een organisatie dat gespecialiseerd is in Fleet management (o.a. organiseren van reparatie/overnames/onderhoud van goederen wagons in de breedste zin van het woord). Dat houdt in dat vrijwel alle werkzaamheden met betrekking tot reparatie en onderhoud, door ons worden georganiseerd en ook worden uitgevoerd. In geval van schade houden wij controle over het gehele proces vanaf schademeldingen t/m het vrijgeven van de herstelde wagons en de daarbij horende afhandeling van de administratieve werkzaamheden met betrokken partijen.

Uit jaren ervaring blijkt dat, met het Total Care Wagon Management concept, de kosten ± 10% tot 15% gereduceerd worden!
TCWM-flowchart

Het proces en kort een aantal feiten:

 • De klant (vervoerder, operator, wagon eigenaar) meldt een schade aan van een wagon bij TCWM. TCWM neemt deze in behandeling en gaat direct de benodigde werkzaamheden organiseren en inplannen. Werkzaamheden tot € 850,- worden uitbesteed aan ECM IV/VPI gecertificeerde bedrijven die in de regio aanwezig zijn. Bij grote schades nemen wij contact op met de klant voor vrijgave. Uit ervaring worden de meeste reparaties op de dag zelf gerealiseerd en is de wagon weer inzetbaar.
 • Van de meeste werkzaamheden worden foto’s van voor en na de reparatie gemaakt en tevens worden de benodigde protocollen opgesteld. Deze worden opgeslagen in ons Wagon Management Systeem.
 • TCWM biedt ook mogelijkheden om transporten en rangeer bewegingen van schade- en of revisiewagons te organiseren van en naar reparatiesporen of werkplaatsen. Daarvoor hebben we met meerdere vervoerders prijsafspraken.
 • TCWM kan ook aankomstcontroles organiseren in combinatie met preventief onderhoud. Uit onze ervaring blijkt dat de inzetbaarheid hierdoor behoorlijk toeneemt en dus de kosten door uitval een stuk lager uitvallen.
 • Meestal wordt op dezelfde dag de schade al afgehandeld en verwerkt in ons systeem en informeren wij alle partijen dat de wagon weer ingezet kan worden met een bijbehorend vrijgaveformulier. Dit is de bekende Betreibsfreigabe in combinatie met bijvoorbeeld remprotocollen, meetbladen en as-wisselformulieren indien relevant.
 • Tot slot zorgen wij voor de facturering aan de juiste partij. Hiervoor hebben wij per klant vaste afspraken.

Mocht het gaan om grotere schades waarvoor specifieke onderdelen besteld dienen te worden (bijvoorbeeld wielassen)? Dan organiseren wij dit met de wagoneigenaar, doormiddel van de bekende documentatie Muster H/HR. Inmiddels doen wij dit met alle grote wagoneigenaren.

Onze kracht:

 • Wij zijn in het bezit van 5 volledig uitgeruste servicebussen in de regio Rotterdam en zijn in het bezit van een PDR5 remapparaat. Daarnaast hebben we ook 3 service bus in Venlo en 1 in Roosendaal.
 • In ons magazijn in Rotterdam houden wij de meest relevante onderdelen die benodigd zijn voor mobiele service op voorraad. Via onze partner Wagon Care staan vele overige onderdelen direct tot onze beschikking.
 • Wij kunnen met onze mobiele service as-wissels uitvoeren. Gemiddeld 1 keer per week verzamelen wij wagons en voeren wij de as-wissels uit op een daarvoor bestemd spoor.
 • Total Care Wagon Management heeft een eigen opstelspoor voor eventuele overnames, lange termijn opstel, reparaties, etc.
 • Wij zijn snel en effectief. U krijgt direct een response en meestal worden de wagons dezelfde dag nog opgenomen en afhankelijk van de schade veelal direct gerepareerd. Geen lange wachttijden.
 • Ons Wagon Management Systeem bewaakt de voortgang van de schadewagons die wij in behandeling hebben.
 • We hanteren vaste, vooraf afgesproken, prijzen waardoor er geen verrassingen zijn!
 • Wij zijn elke werkdag van 07:00uur – 20:00 uur beschikbaar. In het weekend zijn wij van 08:00uur – 20:00uur telefonisch beschikbaar.
 • We werken samen met VPI en ECM4 gecertificeerde bedrijven en zorgen altijd voor de nodige documentatie die vereist is voor o.a. wagon eigenaren en ECM partijen.
 • We hebben dagelijks contact met, en worden erkend door o.a. volgende partijen:
  Wagon eigenaren
  - Touax
  - VTG
  - Wascosa
  - Lineas
  - Ermewa
  - Gefco
  - Railpro
 • We werken momenteel met de meeste vervoerders en railoperators in de Benelux.
 • We werken ook met partners buiten de Benelux. Zodoende hebben we mogelijkheden om uw hele floot in heel Europa te kunnen beheren.
 • Werkplaats Spoorijzer in Roosendaal:

  Naast de mobiele werkzaamheden die wij kunnen organiseren en uitvoeren, hebben wij in Roosendaal de werkplaats Spoorijzer tot onze beschikking. Hier kunnen wij de grotere werkzaamheden en werkzaamheden die op het spoor niet verricht mogen worden (o.a. revisies, laswerk, slijpwerk, etc.) oppakken. Het transport van en naar Roosendaal kan ook door ons georganiseerd worden, daar wij goede connecties hebben met verschillende vervoerders. Ook hier zijn volledig gekwalificeerde monteurs werkzaam die beschikken over 10+ jaar ervaring.

  Venlo:

  Wij opereren tot slot ook vanuit Venlo. In Venlo hebben we een magazijn en 3 volledig uitgeruste service bus voor mobiele service. Zo kunnen wij snel ter plekke zijn bij schadewagons die over de grens in Duitsland staan.

  +31 (0) 10-428 28 19